Maandagavondvoordracht over
Dossier terrorisme

Sedert de aanslagen in 2004 (Madrid) en 2005 (London) is ook het Europese continent meer betrokken op het fenomeen van radicalisering. Maar wat wordt juist bedoeld met termen zoals radicalisme, extremisme en terrorisme? Is het werkelijk zon bedreiging voor onze rechtsstaat en hoe kunnen we het terrorisme zelf en de maatschappelijke angst ervoor het beste aanpakken. Tijdens deze lezing zal u een duidelijk beeld krijgen op het fenomenen van radicalisering-disengagement-deradicalisering en hoe verschillende ketenpartners zoals veiligheidsdiensten, politie, justitie en sociale partners samenwerken om zowel de effectieve veiligheid als het veiligheidsgevoel te verhogen.

Christophe Busch (1977) is Master (en aggregaat) in de Criminologische Wetenschappen (Universiteit Gent) en Master in de Holocaust- en Genocidestudies (Universiteit van Amsterdam). Momenteel finaliseert hij zijn promotieonderzoek over dadergedrag bij collectief geweld aan de Universiteit van Amsterdam en volgt hij Terrorism Studies aan de University of St Andrews.
Eind 2012 maakte hij de overstap naar Kazerne Dossin waar hij in januari 2013 werd aangesteld als operationeel directeur en in juli 2016 als algemeen directeur.
Hij was oprichter en voorzitter van het Centrum voor Holocaust en Genocide Educatie vzw in 2007 en startte in 2015 met UFUNGU: een netwerkorganisatie van experten inzake radicalisering en polarisering. Hij is bestuurslid van het Vredescentrum Antwerpen en voorzitter van de expertengroep radicalisering van het departement onderwijs en department welzijn.
Voor het Vredeshuis van de Stad Gent was hij de curator van de tijdelijke tentoonstellingen: Nacht und Nebel (1996), Furor Teutonicus, het rijk der gedachteloosheid (1999), Genocide in Darfur, over het weten en het geweten (2004-2005) en Holocaust.be (2008-2011).
 

Deze lezing gaat door op maandag 5 februari 2018 om 20u.
in de aula van het Ensorinstituut, Gen. Jungbluthlaan 4 te Oostende.
 
Inkom: 5 Euro
+3-pas en jongeren: 4,5 Euro
Abonnees van de Volkshogeschool komen gratis binnen op vertoon van het abonnement 2017-2018.

 

Terug
Christophe Busch 
Omhoog