Maandagavondvoordracht over
"Dirk Verhofstadt in gesprek met Johan Braeckman"
dirk v jb
© Gwenny Cooman

In de zomerperiodes van 2020 en 2021 voerden Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman wekenlang indringende gesprekken over diverse onderwerpen. De rode draad in hun conversaties is de vraag wat menselijkheid betekent. In dit boek behandelen ze fascinerende kwesties als de opkomst van Homo sapiens, Darwin en de evolutietheorie, irrationalisme, religie, humanisme en athe´sme. Vanaf welk moment in de prehistorie kunnen we spreken van een mens? Welke typische kenmerken heeft de mens? Vanwaar de spanning tussen rede en geloof? In 2023 verschijnt een tweede boek. Daarin bespreken ze de maakbaarheid van de mens, de vrije wil, de oorsprong van geweld, de relaties tussen mensen en dieren, en de zin en betekenis van het leven.

Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt gaan live met elkaar in gesprek Na het gesprek kunt u een exemplaar van hun boek aankopen en/of laten signeren.

Dirk Verhofstadt is moraalfilosoof en auteur van verschillende politieke, filosofische en historische boeken. Hij doceerde media-ethiek aan de Universiteit Gent en maakte een doctoraat over Pius XII en de vernietiging van de Joden. Johan Braeckman was zijn promotor.

Johan Braeckman is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Hij was jarenlang Socrates Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Als scepticus en filosoof stelt hij kritische vragen bij elke vorm van mythisch en irrationeel denken. Hij specialiseerde zich in Darwins evolutietheorie en publiceerde meerdere boeken en hoorcolleges, over diverse onderwerpen. Zijn belangrijkste studieobject is de mens.
 

Deze lezing gaat door op maandag 13 februari 2023 om 20u.
in de aula van het Ensorinstituut, Gen. Jungbluthlaan 4 te Oostende.
 
Inkom: 6 Euro
Abonnees van de Volkshogeschool betalen 1 Euro per persoon op vertoon van hun abonnement 2022-2023.

 

Terug  
Dirk Verhofstadt en Johan Breackman
Omhoog