GRAAILAND

Op dinsdag 7 november 2017 stellen Volkshogeschool Oostende i.s.m. uitgeverij EPO, Masereelfonds, VZW Het Baken, Oxfam Wereldwinkel, VZW kleinVerhaal, ACOD TBM West-Vlaanderen, ACV West-Vlaanderen en ABVV West-Vlaanderen u voor :

GRAAILAND, het leven boven onze stand


Boekvoorstelling en sofagesprek met Peter Mertens en sprekers uit het middenveld en de vakbonden, opgeluisterd met een streepje muziek, comedy, … (nog nader te bepalen).

De elite graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren. Ongestraft verstoppen miljonairs en multinationals miljarden euro’s in postbusbedrijven en belastingparadijzen. Overbetaalde politici walsen ongestoord de draaideur door tussen politiek en grootbedrijf. Hoezo crisis?

"Crisis is voor sissy's," zegt de kaste, en ze verhogen opnieuw de taksen en bevriezen de lonen. We leven toch boven onze stand? Ondertussen vloeit het verse geld naar nieuwe speculatieve zeepbellen, tot de bubbels barsten. Hoe meer ellende de graaiers zaaien, hoe meer opstand ze oogsten tegen de elites.

Peter Mertens gooit geen steen in de kikkerpoel, maar meteen een hele muur. Graailand biedt een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders. Graailand toont de sprankeling van het sociaal verzet, stelt de New Kids in Town voor, en offreert een politiek van hoop.

Graailand is een boek dat brandt in de handen.
Neem het vast en geef het vuur door.

Plaats: CC De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18 A, 8400 Oostende.
Deuren open om 19u30. De voorstelling start om 20u15.
De inkom is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Nu al inschrijven kan en is verplicht via www.epo.be/graailandinoostende.

Vragen of meer info? Contacteer volkshogeschool.oostende@skynet.be

Zie ook uitnodiging "Degrotepost"

Uitgeverij EPO - Graailand on Tour - Oostende
www.epo.be
ik léés nooit boeken, ik verslind ze  

 

Terug   Omhoog