7 Beeldreportage over "Eilanden in Europa" op 26 april 2021

Nu we voorlopig geen activiteiten mogen organiseren én we niet op reis mogen biedt de Volkshogeschool u een beeldmontage aan via een zoom-projectie.

Op 26 april 2021 tonen we u een beeldmontage over "Eilanden van Europa"
 

 
door fotografen Wilfried Vandepitte en Hedwig Vansteenkiste

Deel 1 : Sicilië en Faeröer.
Sicilië, gelegen in de Middellandse Zee aan de punt van de Italiaanse laars, heeft nog veel sporen van vroegere invasies. De Grieken, de Romeinen en de Normandiërs lieten hun sporen na met tempels, weelderig versierde kathedralen en paleizen.
Na een vlucht naar Catania bezoeken we Siracusa, een zuidelijk vissersdorp en in het binnenland de Romeinse villa van Piazza Armeria. Aan de zuidkant de tempelruines van Agrigento en Selinunte en in het westen het stadje Erice met de zoutpannen in de buurt. Via Monreale bereiken we Palermo met zijn mooie kathedraal en het Noormannen Paleis. Aan de noordkust rijden we naar Cefalu en Taormina. Van daaruit bezoeken we de Etna vulkaan.

De Faeröer is een groep van 18 eilanden in de Atlantische oceaan gelegen in de driehoek Schotland, Noorwegen en IJsland. Tussen de eilanden liggen diepe wateren met sterke stromingen. Ze zijn onderling verbonden met bruggen, tunnels en veerboten. Het weer is er zeer wisselvallig met veelal laaghangende wolken, mist en regen.
Vanuit de internationale luchthaven Vagar in het westen bezoeken we de hoofdstad Tórshaven en enkele van de grootste eilanden. We treffen een zeer bergachtig landschap aan met kleine eenvoudige dorpjes aan de waterkant. Een hoogtepunt is de boottocht naar Mykines en een wandeling tussen papegaaiduikers naar de Jan-van-genten-rots.

Deel 2 : IJsland.
IJsland in de Atlantische Oceaan is gelegen tegen de noordpoolcirkel. Het grote eiland is gekenmerkt door een nog levende vulkanische aktiviteit en zeer veel watervallen.
Bij de eerste projectie reizen we eerst naar het noordwesten. Een door mensen verlaten gebied. Leegstaande boerderijen en de verlaten gebouwen van de vroegere haringindustrie getuigen dat het leven daar weinig toekomst biedt. In het noorden maken we kennis met lavavelden, pruttelende putten van aktief vulkanisme en een diversiteit van landschappen.

De tweede projectie laat ons meer kennismaken met het zomers binnenland van IJsland. We ontmoeten terug vulkanisme, veel watervallen, zelfs nog sneeuw in juli en vooral mooie landschappen. Kortom het beste van het eiland.
 

Deze beeldreportage wordt vertoond via 'zoom' op maandag 26 april 2021, om 20u.
 
Wie de projectie wenst te zien kan zich inschrijven vóór 22 april 2021. U stuurt ons een mail naar volkshogeschool.oostende@proximus.be.
Daarna ontvangt u per mail de link en alle gegevens om toegang te krijgen tot de projectie.

Abonnees van de Volkshogeschool krijgen gratis de link voor de projectie.

Niet-abonnees krijgen de link toegestuurd na betaling van de luttele som van 1 Euro .
Betalen kan op rekening nr. BE90 6103 8850 8232 van Frank De Leger en dit ten laatste op 21 april 2021.

Terug   Omhoog