Cursus over
Kleinkunst

In deze driedelige cursus neemt spreker Ronny Roose u mee in de wereld van kleinkunst.
De lezingen zullen worden opgesmukt met veel luistervoorbeelden.
Tijdens de avonden zal er een drankje te verkrijgen zijn.

Toen Ronny Roose als adolescent geconfronteerd werd met de muziek en de teksten van Jan de Wilde, Zjef Vanuytsel, Wim de Craene, etc. is een snaar geraakt die voor altijd is blijven nazinderen. Een reeks lezingen over Kleinkunst is voor hem een trip down memory lane, met aandacht voor de grote namen maar ook voor kleine parels. En met heel veel aandacht voor waardevolle en pakkende teksten. Wat we te horen krijgen blijft een verrassing.

Ronny Roose is een geboren en getogen Oostendenaar.
Hij is zijn hele leven al met muziek bezig. Hij heeft zichzelf gitaar en sax leren spelen, zingt en componeert, en heeft honderden optredens achter de rug, in diverse groepen, o.a. bluesband Dark Rose, soulgroep DrGroove en momenteel het akoestisch kwartet Fourplay.
In de studio bij Bert Candries heeft hij een twaalftal eigen, Nederlandstalige songs opgenomen, met de bedoeling daarmee een cd te maken.
Met Dark Rose speelde hij voorprogramma’s voor o.a. Louisiana Red, Dana Gillespie, John Hammond en Junior Walker. Met Dr.Groove verzorgde hij het voorprogramma van The Three Degrees in het Casino Oostende.
Midden jaren ’90 kreeg hij de kans mee te spelen in de begeleidingsband van Rufus Thomas en iets later ook Fred Wesley. Er volgden optredens in o.a. Palermo, Rome, Parijs, Londen, Amsterdam, en in het Duitse muziekprogramma ‘Ohne Filter’.
Bij de Oostendse radio Andromeda presenteerde Ronny Roose in de jaren ’80 een jazzprogramma en samen met radiokompaan (wijlen) Philip Decorte, die er een bluesprogramma had, schuimde hij ettelijke jazz-, pop- en bluesfestivals af en kon ook enkele van zijn bluesidolen interviewen, o.a. Robert Cray en Albert Collins.
 

Deze reeks van 3 lezingen gaat door op DINSDAGEN 19, 26 november en 3 december 2019, telkens om 20u.
in het buurthuis "Oud hospitaal", Amsterdamstraat 61 te Oostende.

Hebt u ook zin om deze cursus bij te wonen,
telefoneer dan tussen 27 oktober en 5 november naar het nr. 0476/56.55.82 van Frank de Leger
en stort daarna onmiddellijk het verschuldigde bedrag op zijn rekening nr. BE90 6103 8850 8232

 
Deelname in de kosten:
23 Euro voor de drie avonden
Gunstprijs voor abonnees van de Volkshogeschool Oostende: 20 Euro

Wenst u maar 1 of 2 lezingen bij te wonen dan betaalt u 10 Euro per avond.

Terug
Ronny Roose 
Omhoog