Beeldreportage over
 
IJsland
door fotograaf Frank De Leger

In de beeldreportage neemt Frank De Leger ons mee naar een streek van Marokko die door weinig Westerse toeristen bezocht wordt. Marrakech was het vertrek en eindpunt van een karavaanroute die liep tot in Timboektoe in het huidige Mali. We reizen dan ook deze route af tot tegen de grens met Algerije. Daarnaast volgen we nog enkele binnenlandse handelsroute in het Atlasgebergte en maken we een wandeling in het hooggebergte.

De reportage bestaat uit 2 delen. Het eerste deel beginnen we in het hooggebergte aan de voet van de Toubkal. Vandaar reizen we verder door de Anti-Atlas en dalen af naar de streek waar Arganolie gewonnen wordt. Via de rand van de woestijn klimmen we weer omhoog om enkele diepe valleien te ontdekken in de Hoge Atlas. We rijden door machtige berglandschappen met diepe kloven. Op de hellingen zien we veel mooie kleine dorpjes en Kasbahs die gebouwd werden om de handelsroutes te beschermen en te controleren.

In het 2de deel vertrekken we vanuit Marrakech om de Karavaanroute richting West-Afrika te volgen tot in de woestijn. Via Ouarzazate en de vallei van de 1000 Kasbahs komen we in de vallei van de Dra. We volgen deze groene vallei met zijn vele Kasbahs tot aan de rand van de woestijn. De projectie eindigt met de prachtige hoge zandduinen in het Marokkaanse stuk van de Sahara.
 

Deze unieke beeldreportage wordt u gebracht door Frank De Leger en gaat door
in de aula van het Ensorinstituut, Gen. Jungbluthlaan 4 te Oostende
op maandag 26 april 2021, om 14.30 u. en nog eens om 20u.
 
Inkom: 5 Euro
Abonnees van de Volkshogeschool komen gratis binnen op vertoon van het abonnement 2020-2021.

Terug
Frank De Leger 
Omhoog