Beeldvoordracht over
Zuid-Afrika

Patrick en Ann Marie brengen een digitale montage van hun drie weken durende verkenningsreis naar Zuid Afrika. Een land 40 keer zo groot als België.

De reis vertrok in Johannesburg en eindigde 5500 kilometer verder in Kaapstad. Ze reden van Pretoria naar het “Krugerpark”, aan de grens van Mozambique, dan via het onafhankelijk Koninkrijk Swaziland naar de kust waar ze het “Isimangaliso park” en het ”Hluhluwepark” bezochten. Daarna volgden ze de wildcoast tot Port Elisabeth. Een bezoekje aan het “Addo” wildreservaat mocht zeker niet ontbreken. Voor ze Kaapstad bereikten bezochten ze nog onder andere de historische stadjes Oudshoorn, Swellendam en Stellenbosch. Een wandeling bovenop de Tafelberg, een tocht langs de kust tot aan Kaap de Goede Hoop, een wijnproevers-rit doorheen de vele wijngaarden en een bezoek aan Bo-Kaap behoorden tot de uitschieters van het bezoek aan de hoofdstad Kaapstad. De confrontatie met de persoon van Nelson Mandela, overal aanwezig in het land , kende een hoogtepunt tijdens het bezoek aan Robben Island, het eiland waar hij jarenlang gevangen zat.
Deze digimontage met honderden beelden ,muziek en gesproken tekst zal je een goed beeld geven van wat Zuid-Afrika te bieden heeft. De reeks duurt ongeveer 2 x 45 minuten met een pauze tussenin.

Deze digitale beeldmontage wordt u gebracht door Patrick & Ann Marie Pottier - Herkens
en gaat door in de aula van het Ensorinstituut, Gen. Jungbluthlaan 4 te Oostende
op maandag 16 december 2019, om 14.30 u. en nog eens om 20u.

Inkom: 5 Euro
-18 & 65+: 4,5 Euro
Abonnees van de Volkshogeschool komen gratis binnen op vertoon van het abonnement 2019-2020.

 

Terug  
Patrick & Ann Marie Pottier - Herkens 
Omhoog