Beeldvoordracht over
"Bretagne, land van de zee"
Bretagne
door Odette en André Haesaert

De Franse regio Bretagne ligt op een schiereiland met dezelfde naam. Het is een land van de bruisende zee, met vissersdorpen en badplaatsen, rotskusten en zandstranden en een heuvelachtig binnenland met bossen. Het is ook een streek van legenden en tradities, prehistorische menhirs, ommuurde stadjes, stijlvolle kerken en kastelen, calvaries en kleurrijke processies.

Aan de hand van de beeldmontage maken we een verkenningstocht door deze buitengewoon boeiende landstreek.

We krijgen eerst wat algemene informatie over de regio om daarna de verkenning te starten in de hoofdstad Rennes. Via Redon en Malestroit komen we in Josselin, waar een imposante burcht staat en waar we een ‘pardon’, een processie bijwonen. Vannes heeft een kathedraal en er staan mooie vakwerkhuizen. We ontmoeten er Vannes en zijn vrouw. Over Auray en Ste-Anne d’Auray reizen we verder naar Carnac waar zich de grootste concentratie aan menhirs ter wereld bevindt. Over Pont-Aven, Concarneau, Bénodet en Pont l’Abbé komen we in Quimper, de meest Bretoense van alle steden in Bretagne. Via Douarnenez en Confort-Meillars bereiken we de Pointe du Raz, waar de ‘Notre-Dame des Naufragés’ staat.

Na de pauze komen we eerst in het schilderachtige Locronan en daarna in Pleyben met zijn monumentale calvair. In Brest brengen we een bezoek aan océanopolis en op de Pointe de St-Mathieu bevinden we ons op de meest westelijke punt van het Europese vasteland. Over Le Folgoët, Plouescat, Guimiliau , Commana en St-Thégonnec, waar zich de mooiste ‘enclos paroissial’ van Bretagne bevindt, bereiken we het oude stadje Morlaix. We reizen daarna verder over Guingamp, Cap Fréhel en het fort ‘La Latte’ naar St-Malo en Rothéneuf. We eindigen de reis in Dinan: een Bretoense parel!

Deze digitale beeldmontage wordt u gebracht door Odette en André Haesaert
en gaat door in de aula van het Ensorinstituut te Oostende
op maandag 11 december 2017, om 14.30 u. en nog eens om 20u.

Inkom: 5 Euro
+3-pas en jongeren: 4,5 Euro
Abonnees van de Volkshogeschool komen gratis binnen op vertoon van het abonnement 2017-2018.

 

Terug  
Odette en André Haesaert 
Omhoog